Kahve içmenin kansere kapı araladığı konusunda daha rastgele net bir bilgi olmamakla beraber Dünya Sıhhat Örgütü’nün yeni bir bildirimine göre çok sıcak içecekler kanserojen olabilir. Beynelmilel Kanser Araştırmaları Ajansı, (IARC) kahveyi önceden muhtemel kanserojen grubuna sokmuştu ama şimdi fikirleri değişmiş vaziyette.
Çarşamba günü yapılan en son izahlara göre kahvenin rastgele bir kanserojen tesiri olmadığına konusunda izahlar yapılmış; hem de bir takım kanser türlerinin gelişimi üzerinde azaltıcı tesiri olduğu dahi söylenmiş. Bununla beraber, yeniden de, araştırmacılar 65c ve üzerindeki sıcaklıkta içilen
rastgele bir içeceğin su-çay-kahve vb, yutak kanserinin nedenlerinden biri olabileceğine değinmiş.
Lyon merkezli bu Araştırma Derneği, bu neticelere, insan ve hayvanlar üzerinde yapılan tam 1000 adet ilmi çalışmanın incelenmesi neticesi erişmiş. Kahvenin kanserojen veyahut kanserojen olmadığına konusunda rastgele net bir neticeye varılamamış.
IARC, önceden, kahveyi, 2B klasmanı olan “Muhtemel kanserojen” sınıfına almıştı. Fare ve sıçanlarda yapılan bir takım deneyler neticeninde, suyu da kapsayan çok yüksek ısılı içeceklerin ur gelişimine kapı aralayabileceği belirtilmiş. Yutak kanseri dünya üzerinde en çok görülen ve ölümlü kanserlerden olan 8. kanser olduğu bilinmektedir; 2012 kayıtlarına göre 400.000 kişi bu kanser türü yüzünden yaşamını yitirmiştir.
Dünya Sıhhat Örgütü Resmi Konuşmacısı Gregory Hartl, yüksek sıcaklıktaki çalışmaların insan ve hayvanlar üzerinde hudutlu olduğuna değinmiş ve daha çok araştırma yapılması gerektiğini belirtmiştir. İşin özü, sıcak içecekleri daha yavaş ve ilk sıcaklıklarında içmeyerek, biraz dinlenip soğumalarına müsaade etmekte.
Çarşamba günü yapılan en son izahlara göre kahvenin rastgele bir kanserojen tesiri olmadığına konusunda izahlar yapılmış; hem de bir takım kanser türlerinin gelişimi üzerinde azaltıcı tesiri olduğu dahi söylenmiş. Bununla beraber, yeniden de, araştırmacılar 65c ve üzerindeki sıcaklıkta içilen
rastgele bir içeceğin su-çay-kahve vb, yutak kanserinin nedenlerinden biri olabileceğine değinmiş.
Lyon merkezli bu Araştırma Derneği, bu neticelere, insan ve hayvanlar üzerinde yapılan tam 1000 adet ilmi çalışmanın incelenmesi neticesi erişmiş. Kahvenin kanserojen veyahut kanserojen olmadığına konusunda rastgele net bir neticeye varılamamış.
IARC, önceden, kahveyi, 2B klasmanı olan “Muhtemel kanserojen” sınıfına almıştı. Fare ve sıçanlarda yapılan bir takım deneyler neticeninde, suyu da kapsayan çok yüksek ısılı içeceklerin ur gelişimine kapı aralayabileceği belirtilmiş. Yutak kanseri dünya üzerinde en çok görülen ve ölümlü kanserlerden olan 8. kanser olduğu bilinmektedir; 2012 kayıtlarına göre 400.000 kişi bu kanser türü yüzünden yaşamını yitirmiştir.
Dünya Sıhhat Örgütü Resmi Konuşmacısı Gregory Hartl, yüksek sıcaklıktaki çalışmaların insan ve hayvanlar üzerinde hudutlu olduğuna değinmiş ve daha çok araştırma yapılması gerektiğini belirtmiştir. İşin özü, sıcak içecekleri daha yavaş ve ilk sıcaklıklarında içmeyerek, biraz dinlenip soğumalarına müsaade etmekte.
Yorumlar
Yorum Gönder